NYITOTT SZERTÁRAK NAPJA - 2016. November 23-án


business

Nyitott szertárak napja.

A tűzoltóknál már hagyománnyá vált, hogy az év egy napján megnyílnak a tűzoltó szertárak kapui, amit nyitott szertárkapuk napjának neveztek el. Ez a nap a nemzetközi gyermeknapon van az egész országban egyszerre, nálunk ez a nap november 23-án jött el.


Ragyogó, szinte tavaszias napsütésben, a délelőtti sétával egybekötve látogattuk meg az óvodás gyermekeinkkel , 50 fővel , az önkéntes tűzoltó egyesület szertárát.
A parancsnok, Natkó Laci bácsi várt bennünket, és bemutatta a tűzoltó felszereléseket,a sugácsövet.tömlőt, tűzoltó sisakot. Láthatták a gyermekek a szirénázó tűzoltó-autót, a bátrabbak a létráján fel is mászhattak. Felűlhettek az egykor lóvontatású , 90 éves kocsifecskendőre, ami egyidős a tűzoltó egyesülettel. Megcsodálták azt a sok-sok serleget és oklevelet, amit a versenyeken nyertek, hallhattak arról, hogy a tűz az ember jó barátja, de szörnyű ellensége is lehet, ha nem vigyázunk. Gyufával, tűzzel játszani nem szabad.
A látogatás végén Laci bácsi mindenkit egy szelet csokival, és az Arany Parmen Kft ajándékaként egy-egy almával ajándékozott meg.
Tarjányi Ferencné óvónő
A 90. ÉVES EGYESÜLET ÜNNEPI KÖZGYŰLÉSE - 2016. November 11.


business

Ünnepi közgyűlés.

A Tiszaberceli Önkéntes tűzoltó Egyesület 2016. november 11-én ünnepelte megalakulásának 90. évfordulóját, mely alkalomból ünnepi közgyűlésre került sor. Az ülést megtisztelte jelenlétével Dr Vinnai Győző országgyűlési képviselő, Dombrády László nyá.tűzoltó ezredes a megyei tűzoltó szövetség elnöke, Toldi András tű.őrnagy a nyíregyházi hivatásos tűzoltóság parancsnoka, Pernyák Sándor nyugalmazott tü,ezredes, Leskovics Zoltán tű.alezredes tűzoltósági főfelügyelő, a katasztrófavédelmi igazgatóság, a járási hivatal,ibrányi rendőrőrs képviselői, a környékbeli egyesületek parancsnokai,volt jegyzőink, Papp János és Dr Szilágyi Norbert , akik nagyon sokat segítették munkánkat,és nem utolsósorban jelenlegi polgármesterünk Szántó Zsolt és Kovácsné Elek Irén jegyzőnőnk.

Aranyos Tibor egyesületi elnök megnyitója után a 90 év eseményeitHajnal András az egyesület volt elnöke, Natkó László az egyesületparancsnoka méltatta: "Az 1920-as években a tiszaberceli emberek is ráébredtek arra, tovább>>>>>>
RENDES JÓZSEFRE EMLÉKEZTÜNK - 2016.11.14


Rendes Józsefre, egyesületünk egykori parancsnokára emlékeztünk a temetőben. Sírjára Natkó László parancsnok elhelyezte az emlékezés virágát. Azt a virágcsokrot, amely a 90 éves egyesület ünnepi közgyülésének asztalát díszítette.  Emléke szívünkben örökké él!  

_

Rendes József sírja     Rendes József sírja

_A régebbi híreink itt érhetőek el.....