Gróf SZÉCHENYI ISTVÁN NYOMÁBAN…….A BUDAPESTI TŰZOLTÓK.


business

A tűzoltó ahol tud segít!

2019. augusztus huszadika, dél. Cseng a telefon, rohanás melyik családtag, mert kire gondolhatnék?
Egy kétségbeesett fiatalember kér segítséget a tűzoltóktól, mert itt vannak a faluban és elakadtak a sárba', de tengelyig benne vannak.
A sárba'? Hetek óta nem volt eső, 40 fok melegben. (tudtam, hogy a sár lehúz, de ennyire?) Parancsnok nincs itthon, telefonügyeletes vagyok, hogy segíthetnék? Egy traktor vagy terepjáró kellene, hogy kihúzza. Ünnepnap Bercelen traktor? Hétköznap sincs ember az utcán. Jobb ötlet híján ajánlottam neki a 112-t, ők majd irányítanak segítséget. (akkor még nem tudtam kinek ajánlottam) Gondoltam sínen van az ügy...
tovább olvasom>>>>>>

NYITOTT SZERTÁRAK NAPJA - 2016. November 23-án


business

Nyitott szertárak napja.

A tűzoltóknál már hagyománnyá vált, hogy az év egy napján megnyílnak a tűzoltó szertárak kapui, amit nyitott szertárkapuk napjának neveztek el. Ez a nap a nemzetközi gyermeknapon van az egész országban egyszerre, nálunk ez a nap november 23-án jött el.


Ragyogó, szinte tavaszias napsütésben, a délelőtti sétával egybekötve látogattuk meg az óvodás gyermekeinkkel , 50 fővel , az önkéntes tűzoltó egyesület szertárát.
A parancsnok, Natkó Laci bácsi várt bennünket, és bemutatta a tűzoltó felszereléseket,a sugácsövet.tömlőt, tűzoltó sisakot. Láthatták a gyermekek a szirénázó tűzoltó-autót, a bátrabbak a létráján fel is mászhattak. Felűlhettek az egykor lóvontatású , 90 éves kocsifecskendőre, ami egyidős a tűzoltó egyesülettel. Megcsodálták azt a sok-sok serleget és oklevelet, amit a versenyeken nyertek, hallhattak arról, hogy a tűz az ember jó barátja, de szörnyű ellensége is lehet, ha nem vigyázunk. Gyufával, tűzzel játszani nem szabad.
A látogatás végén Laci bácsi mindenkit egy szelet csokival, és az Arany Parmen Kft ajándékaként egy-egy almával ajándékozott meg.
Tarjányi Ferencné óvónő
A 90. ÉVES EGYESÜLET ÜNNEPI KÖZGYŰLÉSE - 2016. November 11.


business

Ünnepi közgyűlés.

A Tiszaberceli Önkéntes tűzoltó Egyesület 2016. november 11-én ünnepelte megalakulásának 90. évfordulóját, mely alkalomból ünnepi közgyűlésre került sor. Az ülést megtisztelte jelenlétével Dr Vinnai Győző országgyűlési képviselő, Dombrády László nyá.tűzoltó ezredes a megyei tűzoltó szövetség elnöke, Toldi András tű.őrnagy a nyíregyházi hivatásos tűzoltóság parancsnoka, Pernyák Sándor nyugalmazott tü,ezredes, Leskovics Zoltán tű.alezredes tűzoltósági főfelügyelő, a katasztrófavédelmi igazgatóság, a járási hivatal,ibrányi rendőrőrs képviselői, a környékbeli egyesületek parancsnokai,volt jegyzőink, Papp János és Dr Szilágyi Norbert , akik nagyon sokat segítették munkánkat,és nem utolsósorban jelenlegi polgármesterünk Szántó Zsolt és Kovácsné Elek Irén jegyzőnőnk.

Aranyos Tibor egyesületi elnök megnyitója után a 90 év eseményeitHajnal András az egyesület volt elnöke, Natkó László az egyesületparancsnoka méltatta: "Az 1920-as években a tiszaberceli emberek is ráébredtek arra, tovább>>>>>>
RENDES JÓZSEFRE EMLÉKEZTÜNK - 2016.11.14


Rendes Józsefre, egyesületünk egykori parancsnokára emlékeztünk a temetőben. Sírjára Natkó László parancsnok elhelyezte az emlékezés virágát. Azt a virágcsokrot, amely a 90 éves egyesület ünnepi közgyülésének asztalát díszítette.  Emléke szívünkben örökké él!  

_

Rendes József sírja     Rendes József sírja

_A régebbi híreink itt érhetőek el.....