Magunkról

business

Községünk első és ezáltal legöregebb civil szervezete az 1926-ban alakult, Önkéntes Tűzoltó Egyesület, mely 2001-ben 75. születésnapját ünnepelte.

Erre a jubileumra méltán emlékszik büszkén az egyesület és annak parancsnoka Natkó László, mivel régi hagyomány, hogy a Belügyminisztérium a Tűzoltó Egyesületeket 75. illetve 100. születésnapján megkülönböztetett figyelemmel és ünnepséggel köszönti.
Így volt ez nálunk is. Ez alkalomból kiállításon állítottunk emléket elődeinknek, és szemléltük büszkén munkáink gyümölcsét.
Az egyesület rendszerint részt vesz a Nyíregyháza városkörzeti és megyei tűzoltó versenyeken, évről-évre kimagasló eredményeket érve el. Kimagasló érdeme az egyesületnek, hogy nagy hangsúlyt fektet az utánpótlás nevelésre, mivel évről-évre gyermek- és ifjúsági rajok is képviseltetik magukat a versenyeken. Ez a törekvés példaértékű, hiszen ez megfelelő alapot biztosít a jövőre nézve.
Folytatjuk...

KÖSZÖNET TÁMOGATÁSÉRT

Köszönetet mondunk azoknak, akik 2013-ban is adójuk 1 százalékával egyesületünket támogatták. Az ebből befolyt 104.890 Forint nagyban hozzájárul majd az új eszközök vásárlásához, az infrastruktúra fejlsztéséhez.